vrijdag 16 maart 2018

Renee froger is engZoals iedereen weet erger ik mij nogal aan ‘volkszangers’ als Renee Froger. Wat weet ik eigenlijk over deze zanger? Ik weet bijvoorbeeld dat hij in de jaren tachtig door de Nederlandse mafia werd uitgenodigd om vanaf Muiden op een jacht te stappen, vijftien minuten zong en met vijftienduizend er weer vandoor ging. Ik mag het nu zeggen want voor de belasting zijn deze regelmatige terugkerende  schnabbels al lang verjaart. Dat gaf Renee vast een goed gevoel om uitbetaald te worden met crimineel geld.  Wat weet ik nog meer van Renee Froger. Ik weet dat zijn manager weigerde speellijsten in te leveren van zijn optredens. Met andere woorden : De liedjes die hij zong/zingt en die door anderen geschreven waren/worden  brengen wanneer ze live worden opgevoerd geld op. Dat hoeft Renee niet te betalen Dat betaald de zaal eigenaar aan Buma Stemra. Onder bedreiging van een proces heeft zijn manager uiteindelijk ingestemd waardoor nu de rechtmatige eigenaren van de liedjes keurig worden uitbetaald. Het is niet sjiek om jezelf met de creativiteit van een ander te profileren zonder dat je niet even de moeite neemt om een speellijstje aan de zaaleigenaar af te geven. Maar iedereen vindt  Renee een aardige gabber en iedereen houdt van Renee. Hij is dan ook de zoon van de legendarische Bolle Jan. Ik hou niet van Renee. Ik vind hem verschrikkelijk. Ik vind ook dat hij totaal niet kan zingen. En als hij dan toch zo graag wil zingen snapt hij niet waarover hij zingt. Neem zijn enige hit en tevens doorbraak ‘ Een eigen huis’ Een lied geschreven door salon socialist Henk Westbroek van het Goede Doel. Lees de tekst en mijn commentaar er op en onthoudt dat Henk Westbroek een socioloog is en jaren bij de socialistische Vara heeft gewerkt.Onbegrijpelijk!!   
   
Een Eigen huis

ik kan niet zeggen dat ik iets tekort kom ( Waarom zing je dan wat anders?}
geen idee geen benul wat de smaak van honger is ( twee keer het zelfde zeggen en je zelf maar vol lopen  te vreten)
als ik geen zin heb om te koken
dan loop ik even naar de markt voor een moot gebakken vis ( Vindt je het gek dat je de smaak van honger niet kent..verwend ventje..respectloos naar iedereen die op deze wereld honger lijdt)
als ik morgen geen zin heb om te werken dan stel ik al het werk tot overmorgen uit (behalve als je weer een vette snabbel hebt natuurlijk)  
en als de kleuren van me huis me irriteren ( Een onbegrijpelijke zin die niets met de rest van de tekst te maken heeft)
dan vraag ik of de buurman het vandaag nog overspuit ( ja, waarom zou je het zelf doen luie klootzak)

een eigen huis
een plek onder de zon
en altijd iemand in de buurt die van me houden kon
toch wou ik dat ik net iets vaker
iets vaker simpelweg gelukkig was
hhmm ( goed je hebt alles en toch zit je te zeiken dat je niet gelukkig bent..je moet naar de psychiater vriend)


ik kan niet zeggen dat ik iets tekort kom ( waarom zing je  dan dat je vaker gelukkig zou willen zijn? Dan kom je dus wel iets tekort)
geen idee geen benul wat gebrek aan liefde is (Volgens mij en je tekst weet je niet eens wat echte liefde is) 
vandaag kocht ik mijn derde videorecorder ( toe maar en denk vooral eens aan de honger in de wereld)
van nu af aan is er dus geen programma dat ik mis ( oh , je zit dus de hele dag tv te kijken)
mijn vader en mijn moeder zijn nog allebei in leven ( hoe is het mogelijk met zo’n vervelend ventje als jij)
dankzij hun heb ik een fijne jeugd gehad ( Niet te merken aan je psychische staat)
en voordat jij en ik vanavond vroeg onder de wol gaan


( Is je leven zo saai dat je steeds vroeg onder de wol gaat?) 
  gaan we met z'n tweeën drie keer uitgebreid in bad ( Goed voor het milieu Renee en verder is het ook weer een compleet onbegrijpelijke zin)ja alles, alles kan een mens gelukkig maken
een zingende merel de geur van de zee
ja alles, alles kan een mens gelukkig maken
de zon die doorbreekt een vers kopje thee  ( Wat loop je dan te zeiken in je liedje ?  Geef het even door aan de internationale hulp organisaties die in gebieden opereren waar honger is..de geur van de zee en een kopje thee..bedankt voor de tip Renee en Henk )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten